Jolanda de Groot

Mede-eigenaar
Jolanda de Groot - Team - De Groot Horecagroothandel

Wie goed doet, goed ontmoet

Ondernemen zit haar in de genen. Jolanda de Groot is mede-eigenaar van De Groot Grootverbruik. Voor haar gaat het vooral om de mensen.

Goed doen

“De loyaliteit van de mensen die je krijgt, vind ik heel mooi. Ik denk dat dat iets over ons zegt als bedrijf. Mensen helpen, waar nodig kansen bieden, vertrouwen geven. Mensen voelen zich gewaardeerd, geborgen en veilig.

Ze weten waar ze aan toe zijn. Ze kunnen met alles bij mij terecht. Het maakt niet uit of het privé is of werk gerelateerd. Het is een  warme relatie die ik ze schenk. Wie goed doet die goed ontmoet. Op het moment dat jij daar open voor staat dan merk je dat ze dat ook terug willen doen.”

Hoe het niet moet

“Ik heb ook bij andere bedrijven gewerkt. Daar zag ik hoe je niet met personeel om moet gaan. Ik werkte achter de balie bij een autoverhuurbedrijf. En daar was in de vakantieperiode aan het einde van de maand allerlei gedoe: verhuizingen noem maar op. Iedereen was echt hartstikke druk. Het was echt een gekkenhuis.

Toen we net achter onze eerste bak koffie zaten, kwam mijn baas tierend binnen. Hij vond dat het een enorme zooi was. We waren om zeven uur begonnen en het was half tien. We hadden op dat moment een recordaantal auto’s verhuurd. Daar heeft hij niet eens naar gevraagd. Dat, vind ik, is nou precies zoals het niet moet.”

Trouwe club

“Wij zijn echt voor het welzijn van onze werknemers. De grote jongens hebben mensen gemiddeld anderhalf jaar in dienst. Ik heb de ene jubilaris na de andere hier van tien, twaalf, twintig en vijfentwintig jaar. Dat sociale zit al in de DNA van het bedrijf. Het zou heel gek zijn, als de klant daar niets van meekrijgt.