Evert Ouweneel

Accountmanager
Evert Ouweneel - Team - De Groot Horecagroothandel

Passie voor koken

Zijn grote liefde is horeca. Hij maakte concepten en verdiende sterren. Evert Ouweneel (33) vertelt waarom hij met zijn passie voor koken op de perfect plek zit.

Ik durf meestal niet zo een-twee-drie te benoemen dat ik sterrenkok ben geweest.”

“Mijn passie voor koken is ontstaan als dertien-, veertienjarige jongen. Ik was toen afwasser in een eetcafé en keek vaak mee met de koks. Ik vond het zeer intrigerend om die wereld te zien.

Op een gegeven ogenblik zaten de chef-kok en de hoge man van Unilever Weena te eten in dat eetcafé. Zij vonden mijn voorliefde voor koken heel interessant.

Ze stuurden me naar Parkheuvel bij Cees Helder. Hij had drie Michelinsterren. Daar ben ik dus begonnen als kok met Michelinsterren. Vandaaruit ben ik bij Oud Sluis gaan werken.

Ik durf meestal niet zo een-twee-drie te benoemen dat ik sterrenkok ben geweest. Mensen kunnen er ook negatief op reageren.

Als het dan toch terloops ter sprake komt, hoor je dat ze zeggen: “Als ik dat eerder had geweten, was ik wat terughoudender geweest. Maar qua karakter ben je wel echt heel chill.” Dat is fijn om te horen.

Het voelt goed om klanten te helpen met hun problemen. Bij De Groot begrijpen we simpelweg écht wat de ondernemer meemaakt.

Ik zou het leuk vinden om te klimmen, maar als ik zou moeten blijven doen wat ik nu doe, zou dat ook heel mooi zijn. Ik heb het namelijk verschrikkelijk naar mijn zin. Ik hoop hier heel lang te blijven.”