Bob Meuwese

Bedrijfsleider
Bob Meuwese - Team - De Groot Horecagroothandel

Honderd procent leveren

Bij De Groot Grootverbruik staat hij bekend als ‘het brein’ achter het 100% uitleveren. Bob Meuwese (52) is bedrijfsleider en werkt al vanaf zijn 27e bij De Groot Grootverbruik.

“Doordat wij klein zijn, kunnen we snel schakelen.”

“We doen het uiteindelijk met zijn allen. Onze vertegenwoordigers krijgen de wens van de klant goed duidelijk. Dat komt bij mij terecht: de voorraden en bestellingen zijn mijn pakkie an.

Als klanten een levering nodig hebben, verdeel ik het werk. De jongens in het magazijn regelen de bestelling, ik doe de controle en kijk of de chauffeurs ’s ochtends op tijd wegkunnen.

Soms gooit een klant er nog even een bestelling tussen. Dan kijk ik hoe dit gaat werken: wat de beste oplossing is, welke chauffeur erbij past, etc. Dit gebeurt vooral veel tijdens het strandseizoen.

We zijn daar in principe altijd klaar voor. Door de ervaring weet ik al wat er kan komen. Ik kijk hiervoor zelfs naar de weersverwachting en zie dan bijvoorbeeld hoeveel friet of yoghurt ik moet inkopen.

Doordat strandtenten seizoenswerk leveren, is het lastig om álles vooraf klaar te hebben voor ze. Als ze op het laatste moment besluiten om hun kaart om te gooien, moeten wij daarop kunnen inspringen.

Gelukkig kunnen wij snel schakelen, doordat wij klein zijn en een goede band met onze klant hebben. Hierdoor kunnen we zelfs in ‘laatste moment gevallen’ honderd procent leveren.”